Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hőhullámokról
  2022-06-19 21:43:15, vasárnap
 
  A hőhullámok nem csökkenthetik az életminőséget

menopauza sok nő számára nem a jól megérdemelt nyugalmat hozza el, hanem sok-sok kellemetlenséget. Fokozott izzadást, nyugtalanságot, depressziót, ingerlékenységet, migrénes fejfájást, vérnyomás-emelkedést, hasi hízást és sok nő panaszkodik ebben az életszakaszban a hőhullámok megjelenésére.

A hőhullámok ugyan a menopauza természetes velejárói, de nagyon bosszantó és kellemetlen tud lenni az arc és a mellkas kivörösödése, a fokozott verejtékezés és az azt követő borzongás.

A hormonális változások következtében alakulnak ki a hőhullámok. A menopauza szakaszában ugyanis leáll mindkét petefészek működése. Ez azt is jelenti, hogy a hormontermelés is jelentősen lecsökken, azaz alacsony lesz az ösztrogén- és a progeszteronhormonok szintje. Ez viszont hőhullámokkal jár együtt.

A hőhullámok kialakulása ellen mi magunk is sokat tehetünk, hiszen egyes életmódbeli tényezők is aktívan hozzájárulnak a megjelenésükhöz. Például a dohányzás, a fűszeres ételek, a kávé és az alkohol is fokozza a hőhullámok megjelenését.

Próbáljuk csökkenteni a stresszt is, illetve egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek a hőhullámok minimalizálásában.

Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint a fürtös poloskavész, amely ösztrogénszerű hatásokkal rendelkezik. Ennek a hatásnak köszönhetően menstruációs problémákra és premenstruációs szindróma kezelésére is alkalmazható.

A másik remek gyógynövény a vad jam, amelyet hazánkban az utóbbi években is egyre jobban megkedvelnek a hölgyek, mivel nagyon sok pozitív hatása ismeretes. A gyógynövény szintén ösztrogénszerű anyagokat tartalmaz. Kapszula és krém formájában is alkalmazhatjuk hőhullámok csökkentésére.

A vörös here szintén fitoösztrogénszerű hatásokkal rendelkezik. A gyógynövényt nemcsak hőhullámokra alkalmazhatjuk, hanem abban az esetben is, ha a menstruációs fájdalmakhoz mellfájdalom is kapcsolódik.

A menopauzába lépő hölgyek a lenmagolajat is kipróbálhatják, mivel nemcsak a hőhullámokat csökkenti eredményesen, hanem a menopauza más tünetét is.

Egyes gyógynövények, mint amilyen a vörös here, fokozzák a hormonfüggő daganatok előfordulásának gyakoriságát. Ha pedig valaki hormonpótlásban részesül, akkor is megfontolandó a gyógynövények használata, fogyasztása. Mindkét esetben mindenképpen kérje ki szakorvos véleményét, tanácsát!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: kellemetlenséget, ingerlékenységet, hormonpótlásban, előfordulásának, premenstruációs, megjelenésükhöz, alkalmazhatjuk, ösztrogénszerű, kipróbálhatják, hormontermelés, életszakaszban, nyugtalanságot, gyógynövények, következtében, megjelenésére, hőhullámokkal, hozzájárulnak, megfontolandó, segítségünkre, életminőséget, csökkenthetik, csökkentésére, hőhullámokat, eredményesen, alkalmazható, kivörösödése, verejtékezés, mellfájdalom, gyógynövényt, menstruációs, köszönhetően, hőhullámokra, megjelenését, lenmagolajat, fájdalmakhoz, megkedvelnek, hőhullámok megjelenésére, hőhullámok ugyan, menopauza természetes, mellkas kivörösödése, fokozott verejtékezés, hormonális változások, menopauza szakaszában, hőhullámok kialakulása, fűszeres ételek, hőhullámok megjelenését, segítségünkre lehetnek, hőhullámok minimalizálásában, egyik ilyen, fürtös poloskavész, hatásnak köszönhetően, másik remek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjt  Facebookon kaptam  Naplemente  Ez a jó az alvásban.  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Esti kép  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Föld napja április 22  képre írva  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A boldogság ült a világvégén  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Búzaszentelés  Viharban csak az a fa marad ál...  Aki szeret, annak senki sem id...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Az udvariasság alapja: önismer...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Egyszerűen  Ahogy emelkedik a rezgés...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kellemes esti időtöltést  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Esti kép  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  Életművészet  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Egyszerűen  A fák lelke  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Pillangó  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Emlék 
Bejegyzés Címkék
hőhullámok megjelenésére, hőhullámok ugyan, menopauza természetes, mellkas kivörösödése, fokozott verejtékezés, hormonális változások, menopauza szakaszában, hőhullámok kialakulása, fűszeres ételek, hőhullámok megjelenését, segítségünkre lehetnek, hőhullámok minimalizálásában, egyik ilyen, fürtös poloskavész, hatásnak köszönhetően, másik remek, utóbbi években, gyógynövény szintén, vörös here, gyógynövényt nemcsak, menstruációs fájdalmakhoz, menopauzába lépő, hőhullámokat csökkenti, hormonfüggő daganatok, gyógynövények használata, kellemetlenséget, ingerlékenységet, hormonpótlásban, előfordulásának, premenstruációs, megjelenésükhöz, alkalmazhatjuk, ösztrogénszerű, kipróbálhatják, hormontermelés, életszakaszban, nyugtalanságot, gyógynövények, következtében, megjelenésére, hőhullámokkal, hozzájárulnak, megfontolandó, segítségünkre, életminőséget, csökkenthetik, csökkentésére, hőhullámokat, eredményesen, alkalmazható, kivörösödése, verejtékezés, mellfájdalom, gyógynövényt, menstruációs, köszönhetően, hőhullámokra, megjelenését, lenmagolajat, fájdalmakhoz, megkedvelnek, mindenképpen, gyakoriságát, szakaszában, kapcsolódik, menopauzába, gyógynövény, poloskavész, panaszkodik, depressziót, életmódbeli, megérdemelt, fogyasztása, kialakulása, csökkenteni, hormonfüggő, rendelkezik, problémákra, kellemetlen, természetes, hőhullámok, formájában, használata, petefészek, hatásokkal, jelentősen, véleményét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.